Suuren Kurpitsan naiset sarjakuvafestivaaleilla

Reetta Niemensivu vie sarjakuvakirjassa Saniainen kukkii juhannuksena lukijan keskelle vuoden 1928 kohtalokasta juhannusmyrskyä. Näyttelyssä Reetta keskittyy saniaislehtoon ja juhannusyöhön, joka viitoittaa oikotien onneen ja rikkauksiin, jos vain tuntee oikeat taiat.

Tiitu Takalon maalaukset liittyvät keväällä 2014 ilmestyvään mittavaan sarjakuvateoksen Minä, Mikko ja Annikki. Tiitun inspiraatio tulee kotikulmilta, Tampereen Annikinkadun yli satavuotiaan puutalokorttelin historiasta sekä entisistä ja nykyisistä asukkaista.

Sanna Ala-ojala syventää viime kevään ilmestyneen albuminsa Ättä ääriolosuhteissa tematiikkaa. Siitä seuraa tunnustuksia keittiössä eli rytmimusiikin innoittama maalauksellinen kurkistus erääseen periaatteessa tavanomaiseen iltapäivään.

Suuri Kurpitsa on perinteikäs sarjakuvakustantamo, joka on julkaissut monia merkittäviä naistekijöitä, mm. Riitta Uusitaloa, Kati Kovacsia ja Julie Doucetia.

Rööperin taidesalonki, Iso Roobertinkatu 48

Näyttely avoinna 4.-29.9.2013

Näyttelyn avajaiset lauantaina 7.9. kello 19-21.

Avoinna:

ti -ke klo 12 – 17
to klo 16 – 20
pe klo 12 – 17
la-su klo 12 – 16

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *