Kierrätysharjoitus

Eilisessä käsikirjoitusillassa tehty pikainen harjoitus. Jokaiselle A4-paperi joka jaetaan neljään ruutuun. Jokainen kirjoittaa jonkinlaisen tarinan, dialogin tai monologin paperiinsa, kaikkiin neljään ruutuun tulee siis tekstiä. Piirtämiselle on jätettävä tilaa, jos teksti on dialogi tai sisältää sekä puhetta että ”kertojanääntä” kannattaa tekstit erotella esim. puhekupliin. Ensin voi kirjoittaa suttupaperille ja miettiä tekstin jakamista neljään osaan. Tekstiä kannattaa olla suht vähän. Aikaa 15 min.

Seuraavaksi paperit vaihdetaan, jokaisella on nyt siis jonkun toisen kirjoittama teksti. Nyt piirretään hahmot, tai jos hahmot eivät tunnu sopivan tekstiin niin jokin esinekin käy. Mutta taustaa ei vielä piirretä! Aikaa vaikkapa 20 min. Ei tarvi olla hienoa jälkeä!

Taas paperit vaihdetaan ja nyt saa piirtää taustan, aikaa taas sopivan niukasti ettei aleta nysväämään…

Tälläistä syntyi siis eilen. Nyt näitä voisi halutessaan tutkia yhdessä, valita kehityskelpoiset ja parannella. Tai tehdä uusiksi. Tämän harjoituksen ilo on siinä että saa jatkaa jonkun tekemissä raameissa eikä tarvitse itse pohtia sekä kuvaa että tekstiä samaan aikaan. Ja on mukavaa nähdä mitä muut piirtävät omaan tekstiin.
 1.teinityttöjen häirinnästä koulu/puisto/kaupunki 2.miksi näytät tuolta?

3.Miksi sanot noin, miksi kävelet noin? 4.Sinä häiritset minua huutaa pojat ja miehet ja äidit ja kaikki 1.Mediassa hölistään 2.siitä että Vapaavuori jäi ilman tuolia                                               3. minustakin on tärkeä juttu kuinka paikkoja jaetaan ja kuinka kaikki pääsee 4.mukaan

1.Jag vill gå i skolan 2. Jag vill sätta fröer i marken                                                               3. Jag vill att mitt liv skall aldrig ______? av ett krig                                                              4. Jag vill arbeta för jorden utan hav som stiger. Magur(?) som ej blir mätta och ett liv med som går framåt rätt spår, mot ljuset.

 1. Nuoria istuu piknikillä 2.”Minun mielestäni NAISTEN ei tarvitse käyttää alushousuja ollenkaan, se olisi niin SEKSIKÄSTÄ.”                                                                                      3. ”Tiesitsä että niitä käytetään siksi että sieltä pillusta usein tulee jotain nesteitä…?! Päällysvaatteet pitäis sit vaihtaa joka päivä.” 4. Puhutpa sä ällöttävistä asioista, HYI.” 1. Se on se Riku semmonen siviilipalvelusmies. Nyt se sai lapsen. Hyvähän se, mutta eivät meinaa kastaa ja antavat äidin sukunimen. 2. Jos ihan rehellisiä ollaan niin entiedä mitä sanoisin. 3. Tästä voi seurata jotain hirveää! Jos ei muuta niin Venäjä varmaan miehittää Suomen! Minun täytyy suojella niitä. 4. Minä vien niille Suomen lipun! Sellaisen lahjan ne varmasti haluavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *