Feministinen sarjakuvaresidenssi, ohjelmatietoja

femsarjis_netlogo.jpgFeministinen sarjakuvaresidenssi Villa Salinissa 16.-19.3.2015!

Piirtämistä, kollegoiden tapaamista, työpajoja, verkostoitumista, kielikylpyä.

Feministinen sarjakuvaresidenssi kerää vertaisoppimisen työpajoihin tekijöitä, joita erityisesti kiinnostavat yhteiskunnalliset aiheet tasa-arvon, normikriittisyyden ja antirasismin näkökulmasta. Ja feministisen sarjakuvaverkoston hengen mukaisesti residenssi on avoin myös kokemattomillekin sarjakuvan tekijöille tai kiinnostuneille.

Työkielinä ovat osallistujien mukaan suomi-ruotsi-englanti.

Mukaan residenssiin on tulossa muutama ruotsalainen Dotterbolagetista, suomalaisia tekijöitä ja yhteistyötahoina myös Utopia Helsinki, Normkritisk Nätverk ja Mustikka kustantamo/kollektiivi. Erittäin mukavat sessiot tulossa siis!

Tilat sarjakuvaresidenssin käyttöön tarjoaa Naisunioni, hurraa!

Residenssi on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittautuminen osoitteeseen sarjakuvafeministit@gmail.com Kerro mille päiville ilmoittaudut ja mahdolliset allergiat, vegaaniruokaa luvassa.

Residenssin ohjelma (tiedossa 3.2.) Tiirasaarentie 2, Helsinki (Lauttasaaressa)

Maanantai: ovet auki klo 12.
Saapumispäivä, piirrosharjoituksia, tutustumista.

Tiistai:
sarjisimproilua päivän uutisaiheista
taiteilijaesittelyjä = mahdollisuus jäsentää omia työn alla olevia juttuja ja saada palautetta, mm. Verna Kuutti esittelee sarjakuvamuotoista kandityötään kuvataidekasvatuksen alalta: mielenterveys, lääkkeet ja dokumentaatio. Eli rohkeasti vaan omat jutut mukaan jos haluat esitellä töitäsi ja saada palautetta!

Käännöspaja – kokeillaan käännösten tekemistä joukolla, aivoriihessä. (+sarjakuva kielenoppimisessa)

Keskiviikko:
Ruohonjuurisarjakuvaa normikriittisissä merkeissä. Työstetään turvallisen tilan ohjeita kuviksi, juliste- ja korttiehdotuksiksi, Yhteistyössä Normikriittisten ja Utopian kanssa.

Torstai:
Yhteenveto ja viimeiset piirtämistuokiot.

Lisäksi
Tiistai 17.3. klo 18:
Sarjakuvailta Maikki Friberg-kodissa (Bulevardi 11 A 1)

Kukka-Maria Kiuru, Taina Hakala, Karolina Bång ja Sling Lindh lukevat valikoiman omia ja muiden sarjakuvia suomeksi ja ruotsiksi.
Lukuesityksessä sarjakuva heijastetaan ruutu kerrallaan valkokankaalle ja repliikit, äänitehosteet ym. luetaan ääneen. Jännittävämpää kuin uskoisi!
Jos lukuesitykseen osallistuminen kiinnostaa, ota yhteyttä: sarjakuvafeministit@gmail.com