FEMSKT lähtee maailmalle – kiitos tuesta Koneen säätiö!

Miksi sarjakuva-alan naistekijät ovat näkymättömiä? Nyt aihetta on tutkittu: feministisen sarjakuvatoiminnan ja yhdysvaltalaisen sarjakuvantekijä-aktivisti Anne Elizabeth Mooren johdolla toteutettu monikansallinen tutkimus yhdenvertaisuudesta sarjakuva-alalla on herättänyt suurta mielenkiintoa sarjakuvan kansainvälisellä kentällä. Sarjakuvamuotoon tehdyt tutkimustulokset ovat lähes julkaisuvalmiit, ja hanke on johtanut uusiin yhteistoiminnan muotohin eri maista tulevien sarjakuva-alan toimijoiden kesken.

jackandjill_promo

Käsikirjoitus: Katharina Brandl & Sheika Lugtu, piirros: Roju

FEMSKT on kutsuttu mm. Angoulêmen kansainvälisille sarjakuvafestivaaleille järjestämään ohjelmaa tasa-arvosta yhdessä muiden feminististen sarjakuvaryhmien kanssa. Osallistumme festivaaleilla feministisen ohjelman pääjärjestäjän Ladies Nightin ryhmänäyttelyyn ja antologiaan, lavaohjelmaan ja esittelypöytään. Lisäksi on seminaari taidekoulussa ja tapahtuma pariisilaisessa kirjakaupassa.

Järjestämme vastaavaa ohjelmaa myös Porvoon sarjakuvafestivaaleilla Å-festissä helmikuussa sekä Fumetto-sarjakuvafestivaaleilla Sveitsissä huhtikuussa.

Kiitos tämän projektin tuesta Koneen säätiölle – lisätietoa matkoista, tapahtumista ja työpajoista tulossa!