FEMSKT Porvoon Å-festissä + tärpit

Feministinen sarjakuvatoiminta on mukana Å-fest-tapahtumassa Porvoossa lauantaina 11.2.! Siellä nähdään!

Femidistro

Pidämme sarjakuvabasaarissa pöytää, jossa myydään feministisiä sarjiksia! Auki 11–18 Kulttuuritalo Grandissa, Piispankatu 28.

femidistro

Yläfemma- ja Alafemma-palkintojen jako

Vegaanikahvila Moxie, Kulttuuritalo Grand, klo 16

Jaamme toista kertaa Yläfemma- ja Alafemma-palkinnot, eli kunnia- ja häpeäpalkinnot sarjakuvakulttuurin saralla. Viime vuonna palkinnot jaettiin festivaaleille: Å-fest voitti ruusuja ja 5 € rahapalkinnon monipuolisella ja feministisellä linjallaan. Kemin sarjakuvapäivät sai risuja.

Tänä vuonna luvassa kenties jotain ihan muuta!

ylafemma-web-musta700

Näyttely: Feministisiä sarjakuvia Voiman sivuilta

Näyttely esillä 11.2.–30.5.2017 Söderkullan kirjastossa Sipoossa (Amiraalintie 2, 01150 Söderkulla)

Näyttelyssä esillä valikoituja sarjakuvia Feministisen sarjakuvatoiminnan Voima-lehdessä julkaistavalta sivulta.

Feministisellä Sarjakuvatoiminnalla on ollut vuodesta 2015 asti oma sivu 10 kertaa vuodessa julkaistavassa Voima-lehdessä. Sivulla sarjakuvafeministit julkaisevat sarjakuvia, jotka ottavat kantaa ajankohtaisiin aiheisiin feministisestä näkökulmasta. Aiheina on ollut esimerkiksi urheilu, äitiyslaki, lapsettomuus, seksityö, porno ja sterilisaatio.

Näyttelyssä mukana olevat taiteilijat: Emma Heinonen, Miia Vistilä, Henna Räsänen, Aino Sutinen, Kaisa Leka, Jon Karvinen, Verna Kuutti, Apila Pepita Miettinen, Katariina Hirvonen, Tanja Inkeri Is, Jiipu Uusitalo, Petra Rintala, Niko-Petteri Niva, Jesse Nalle, Reetta Laitinen ja Heidi Anniina Mattila.

Näyttelyä on tukenut Koneen Säätiö. Aukiolo ma–ke klo 10–18, to–la klo 10–16.

femskt-voima

Lisäksi FEMSKTin festaritärppejä:

Normikriittinen valokuvasarjakuvatyöpaja kaikenikäisille, Heidi Lunabba (suomeksi, ruotsiksi, englanniksi). 13.30–15.30, Terassi-työpajatila

Mielipuolisuuden rajoilla: kaksi näyttelyä. RIKKI-projektin ja Emmi Valveen sarjakuvanäyttely 31.1.–25.2. Paikka: Galleria Kreutz (Adlercreutzinkatu 39, Porvoo). Avajaisjuhlat pe 10.2.2017 klo 16.

RIKKI-kollektiivin taiteilijoiden tekemiä kuvituksia ja sarjakuvaa. Näyttelyssä tutkitaan rajaa terveen ja mielisairaan välillä. Mikä erottaa “hullun” ja terveen? Onko se jotain jota voimme nähdä tai mitata? Mitä tehdä, kun itse huomaa, ettei mieli olekaan terve? Mukana on noin 10 taiteilijan teoksia.

Emmi Valveen Isän luo -näyttely. Esillä on orginaaleja saman nimisestä omakustanteesta, joka voitti Taivaallisin pienlehti -kilpailun Helsingin sarjakuvafestivaaleilla vuonna 2015.

Apila Pepitan haastattelu Wahlroos-salissa 12:00–12:30

Ajan kulumisesta -lukuesitys. Taina Hakala pitää lukuesityksen työn alla olevasta ja vielä muotoaan muuttavasta sarjakuvastaan. 15:15–15:45, Artist talk -tila, suomeksi ja ruotsiksi.

Linkki Å-festin sivulle.