YLÄFEMMA & ALAFEMMA 2017 -PALKINNOT

Yläfemman 2017 saa RIKKI-projekti!

Kuva: Sohjoo teksti: KEJ https://rikkiproject.wordpress.com

Kuva: Sohjoo
teksti: KEJ
https://rikkiproject.wordpress.com

Perustelut:

RIKKI on suomalainen taideprojekti, joka koostuu julkaisuista, näyttelyistä ja työpajoista. Mukana on ollut esimerkiksi sarjakuvia, runoja, kuvitusta ja valokuvaa. RIKKI-projektia pyörittää kollektiivi, yli eri alojen 60 taiteilijaa. Mukaan otetaan yhä uusia, kaiken tasoisia taiteilijoita.

Teokset käsittelevät muun muassa masennuksen kanssa elämistä, hulluksi leimaantumista, ahdistuneisuutta ja terapiassa käymistä. Mukana myös kokemuksia mielisairaalasta ja psykopaatiksi diagnosoidun henkilön haastattelu.

RIKKI kertoo mielenterveyskuntoutujien kokemuksista eri taiteiden keinoin. Se antaa vertaistukea ja apua niille, jotka kärsivät mielenterveysongelmista. RIKKI myös näyttää ulkopuolisille (läheisille, ehkä jopa päättäjille?), millaista arki mielenterveyden ongelmien kanssa on ja siten toivottavasti vähentää mielenterveyden ongelmien stigmatisointia.

Å-Festissä 2017 oli Rikki-projektia käsittelevä paneelikeskustelu sekä sarjakuvanäyttely, joka jatkuu Galleria Kreutzissa 25.2. saakka. Lisäksi parhaillaan on nähtävillä myös Ei hävetä -näyttely Raaseporissa 25.3. saakka.

femskt yläfemma apila pepita siiri viljakka

Palkintona femma! Kuva: Kimmo Lust

Feministinen sarjakuvatoiminta FEMSKT iloitsee RIKKI-projektista!

https://rikkiproject.wordpress.com 
FB: @rikkiproject 
TUMBLR: rikkiproject.tumblr.com
IG: @rikkiproject

Yläfemma on Feministisen sarjakuvatoiminnan FEMSKTin jakama kunniapalkinto tasa-arvon edistämisestä sarjakuvassa. Palkinnosta päättää vuosittain vaihteleva raati, joka muodostuu FEMSKT-verkoston jäsenistä.