Terveisiä Chicagosta!

In english, see here

ladydrawersmeetsfemskt

Feministisen sarjakuvatoiminnan eli FEMSKTin jäsenet Taina Hakala, Hanna-Pirita Lehkonen, Anna Kankaanpää, Johanna Rojola ja Aino Sutinen ovat parhaillaan Chicagossa ja ohjelma on seuraavanlainen:

Taina Hakala, Hanna-Pirita Lehkonen ja Aino Sutinen sekä Ladydrawersin Rae Swanson olivat WZRD -radiokanavan haastattelussa keskiviikkona 3.6.2015. Podcast tulossa myöhemmin! Palaamme samalle kanavalle toiseen ohjelmaan perjantaina 5.6. klo 16-18.

Torstaina klo 18 on lukuesitys Yhdysvaltain viimeisessä jäljellä olevassa feministisessä kirjakaupassa Women & Children First. Tapahtuman ohjelmaa voit katsoa täältä tai Facebookista.

Lauantaina ja sunnuntaina 6.-7.6. FEMSKT pitää Femidistroa CAKE-sarjakuvafestivaaleilla.

Sunnuntai-iltana pidämme myös pop up-luonnoskirjanäyttelyn ja lyhyen ruohonjuurisarjakuvatyöpajan Comfort Stationilla, Logan Squarella.

Matkan päätarkoitus on jatkaa kansainvälistä tutkimusprojektiamme sukupuolen, rodun ja rahan suhteesta sarjakuvassa. The Ladydrawers on toteuttanut samankaltaisen tutkimuksen Pohjois-Amerikan sarjakuvamarkkinoilla, nyt sama tehdään kansainvälisesti ja vaiheittain useilla eri kielillä. Yllä olevasta linkistä pääset vastaamaan kyselyyn. Erityisesti suomalaiset miespuoliset sarjakuvantekijät ja -lukijat ovat reippaasti aliedustettuina juuri nyt!

Voit seurata matkamme vaiheita twitteristä tai instagramista.

Suurkiitos WSOY:n kirjasäätiölle tuesta.